Kuka

Kuka

Eivätkö tekstisi vakuuta?
Etkö tiedä, miten välittää sanomasi teksteissäsi?
Tai sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa tai osaamista tehdä tekstejäsi hyvin?
Luova copywriter palveluksessasi!

Olen Asta Jansson ja missioni on edistää liiketoimintaasi sanojen avulla. Tarjoan copywriter-palveluja. Luon uudet tekstit verkkosivustollesi, uutis- ja myyntikirjeet, blogiartikkelit tai minkä tahansa muun tekstin, oli se sitten kaupallinen tai luova, esimerkiksi lehtijuttu. Jotta sinä voit keskittyä oleelliseen: ydinliiketoimintaasi.

Ei jonninjoutavaa jargonia, ei tylsää tuotekuvausta, ei hurjaa hypetystä – ainoastaan tekstejä, jotka ovat uskottavia ja brutaalisen rehellisiä johtaen suoraan lukijan sydämeen. Ja vähän myös hakukoneoptimointia. En kirjoita mitä tahansa tai kenelle tahansa. Kirjoitan vain sellaisille yrityksille, joista olen aidosti kiinnostunut joko heidän tuotteidensa vuoksi tai koska minulla on osaamista kyseiseltä alalta. Koska copywriting perustuu tutkimukseen, mutta kirjoittamiseen tunteiden nostattamiseksi tarvitaan inspiraatiota – ainakin minun tapauksessani.

Olen kirjoittanut pienestä pitäen. Ensimmäisen lehtiartikkelini julkaisin 17-vuotiaana ja bloggaamisesta minulla on kahdeksan vuoden kokemus. Joitakin vuosia sitten löysin markkinoinnin ja copywritingin maailman epäonnistumisen kautta. Se antoi minulle potkua opiskella copywritingia. Halusin oppia myymään sanojen välityksellä alansa parhaimmilta. Niin tein ja jäin koukkuun. Kaikki, mitä tiedän copywritingista, olen oppinut pääasiassa kiitos Timo Jäppisen ja Javi Pastorin. Olen työskennellyt copywriterina suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä. Vuonna 2019 halusin lähteä lentoon ja nähdä, minne asti pääsen. 

Ja täällä sitä ollaan! 

Tällä hetkellä opiskelen kirjoittamisen perusopintoja Jyväskylän avoimessa yliopistossa yhdistäen sen copywriterina työskentelyyn kevytyrittäjänä.

Kirjoittaminen on upeaa. Mutta vielä upeampaa on tietää kirjoittavansa hyvin.

Näin minusta puhutaan…

“Astan artikkeli oli ainoa koko lehdessä, jonka luin ihan kunnolla alusta loppuun ja luin jopa uudestaan. Se oli superhyvä!”

Riitta L., Karjalaisen tilaaja

 

”Kaikki Astan kirjoitukset ovat hyviä, yksinkertaisesti todella hyviä.”

José G., kolumnisti Volcanes-lehdessä

”Asta on kirjoittanut puolestani meidän asiantuntijablogia, johon olen ollut tyytyväinen. Jo pelkästään blogin ansiosta näkyvyys ja myynti ovat parantuneet. Suosittelen kaikille niille yrityksille, joilla ei ole aikaa tai osaamista tehdä itse ja jotka haluavat laadukasta sisältöä.”

Artikkeleitani on julkaistu mm. näissä medioissa:

Kirjoittaminen on todellinen taitoni
– muunnan sen sinun eduksesi.

Tiedät jo minusta jonkin verran, mutta varmaan mietit, miten voin auttaa sinua? Anna minun kertoa sinulle pari mielenkiintoista tarinaa lapsuudestani…

Kun olin pieni, kävin ovelta ovelle kauppaamassa maalaamiani kiviä. Mutta kukaan ei ostanut. Ei kukaan. Opin, että myymiseen tarvitset ensin jonkin tuotteen, joka ratkaisee ongelman ja josta ihmiset ovat valmiita maksamaan.

Pienenä minulla oli leikkimökki. Perustin sinne ikioman kirpparin. Mutta… Ainoa asiakkaani oli mummoni, joka sattumoisin piipahti meillä tuona kesäpäivänä. Tuolloin asuimme metsän keskellä maaseudulla ilman sosiaalista mediaa tai Internetiä. Opin kovan läksyn, miten vaikeaa myyminen on, jos kukaan ei tiedä, mitä teet.

Ja mitä tekemistä näillä opetuksilla on sinun kanssasi?

Paljonkin. Jos olet lukenut tänne asti, on erittäin todennäköistä, että sinulla on oma yritys ja haluat myydä enemmän.

  1. Jos sinulla on tuote tai palvelu, josta ihmiset ovat valmiita maksamaan…
  2. Jos olet valmis sijoittamaan markkinointiin…

Vain ja vain silloin copywriting voi auttaa sinua.

Copywriting ei ole taikaa! Mutta se parantaa todistetusti tuloksia. Koska se perustuu tutkimukseen. Se on metodi. Se on psykologiaa.

Ja tiedätkö mitä? Minä olen työskennellyt toimittajana. Ja toimittajan työ sisältää tutkimista. Siksi tiedän voivani auttaa sinua… Mutta saat sen selville ainoastaan, jos otat minuun yhteyttä ja keskustelemme. Itse asiassa, olen niin varma, että kanssani parannat tuloksiasi, jotta annan 100 % tyytyväisyystakuun. Ja koska haluan vain onnellisia asiakkaita.

Työskennelläänkö yhdessä?

Jonkin verran lisää minusta:

• Olen Ilomantsista, Pohjois-Karjalasta.

• Ollessani 11-vuotias, pyöräilin äitini kanssa Ilomantsista Joensuuhun ja takaisin, mutta ei sentään samana päivänä. Yhteensä 150 km, eikä ollut helppoa. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta… Me teimme sen!

• Opiskelin matkailualan liikkeenjohdon koulutusohjelmassa ja valmistuin restonomiksi.

• Olen asunut kolmessa maassa: Suomi, Ranska ja Espanja.

• Osaan kolmea kieltä: suomi, englanti ja espanja.

• Joitakin asioita, joista pidän: positiivinen asenne, itsensä kehittäminen, historia, kulttuuri, matkustelu, eläimet, luonto, liikunta – jota olen kokeillut melkein kaikkia lajeja, tai melkein…

• Olen piirtänyt omaa Mummot ja papat-sarjakuvaa, jota julkaistiin lehdissä Suomessa ja Espanjassa. Lehti, jossa sarjakuvaani julkaistiin muiden sarjakuvien kanssa, voitti vuoden 2015 Paras aragonialainen mustavalkosarjakuvalehti-palkinnon. Mummot ja papat on ilmestynyt seuraavissa lehdissä: Pogostan Sanomat, Ilta-Sanomat ja Estafermo (Así mirabas a tu novia).

• Olen mukana kaikkiaan neljässä Espanjassa julkaistussa kirjassa. Näistä kolme olen toteuttanut yhdessä kirjoittajatovereideni kanssa. Neljännessä  olen mukana kirjoituskilpailun kautta, jossa minitarinani valittiin satojen joukosta yhdeksi parhaimmista. Julkaisut: Libripedia III Microrrelatos (2020), Nubes de relatos 2 (2020), Historias con ruido de fondo (2018) , Cuentos para leer en la luna (2017).

• Olen elokuvien ja sarjojen suuri fani. Olen myös kirjoittanut arvosteluita. Aina, kun voin, yritän hiippailla mukaan yhteen jos toiseenkin elokuvaan tai sarjaan avustajaksi. 

• Olen työskennellyt eri paikoissa ja ollut monessa mukana: siivouksessa, hoivakodeissa, kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa, tapahtumissa, elokuvissa, sarjoissa, museoissa… Lyhyesti sanottuna: olen joka paikan höylä.

• Kirjoittaminen on intohimoni.