Kuka

Kuka

Eivätkö tekstisi vakuuta?
Etkö tiedä, miten välittää sanomasi teksteissäsi?
Tai sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa tai osaamista tehdä tekstejäsi hyvin?
Luova copywriter palveluksessasi!

Olen Asta Jansson ja missioni on edistää liiketoimintaasi sanojen avulla. Tarjoan copywriter-palveluja. Luon uudet tekstit verkkosivustollesi, uutis- ja myyntikirjeet, blogiartikkelit tai minkä tahansa muun tekstin, oli se sitten kaupallinen tai luova, esimerkiksi lehtijuttu. Jotta sinä voit keskittyä oleelliseen: ydinliiketoimintaasi.

Ei jonninjoutavaa jargonia, ei tylsää tuotekuvausta, ei hurjaa hypetystä – ainoastaan tekstejä, jotka ovat uskottavia ja brutaalisen rehellisiä johtaen suoraan lukijan sydämeen. Ja vähän myös hakukoneoptimointia. 

En kirjoita mitä tahansa tai kenelle tahansa. Kirjoitan vain sellaisille yrityksille, joista olen aidosti kiinnostunut joko heidän tuotteidensa vuoksi tai koska minulla on osaamista kyseiseltä alalta. Koska copywriting perustuu tutkimukseen, mutta kirjoittamiseen tunteiden nostattamiseksi tarvitaan inspiraatiota – ainakin minun tapauksessani.

Olen kirjoittanut pienestä pitäen. Ensimmäisen lehtiartikkelini julkaisin 17-vuotiaana ja bloggaamisesta minulla on jo 10 vuoden kokemus. Joitakin vuosia sitten löysin markkinoinnin ja copywritingin maailman epäonnistumisen kautta. Se antoi minulle potkua opiskella copywritingia. Halusin oppia myymään sanojen välityksellä alansa parhaimmilta. Niin tein ja jäin koukkuun.

Kaikki, mitä tiedän copywritingista, olen oppinut pääasiassa kiitos Timo Jäppisen ja Javi Pastorin. Lisäksi olen opiskellut tekstin hakukoneoptimointia ja laittanut opit käytäntöön hyvin tuloksin.

Olen työskennellyt copywriterina suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä. Vuonna 2019 halusin lähteä lentoon ja nähdä, minne asti pääsen. Siitä alkoikin urani freelance-copywriterina. 

Ja täällä sitä ollaan! 

Kirjoittaminen on upeaa. Mutta vielä upeampaa on tietää kirjoittavansa hyvin.

Näin minusta puhutaan…
”Blogiasiat olivat meille ajankohtaisia, joten pyysin Astaa siihen. Olin tutustunut Astaan LinkedInissä ja nähnyt hänet livelähetyksessä. Hän oli sellainen iloinen, reipas ”luonnon lapsi” ─ siis aito oma itsensä. Annoin mahdollisimman vaikean aiheen työstettäväksi ilman alan kokemusta, mutta uskoin todella hyvään lopputulokseen. Tiesin että Asta on tunnollinen ja ahkera, sekä haluaa oppia koko ajan uutta. Lisäksi kirjoittaminen on hänelle intohimo. 
 
En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Asta sai välitettyä asiantuntijuuteni artikkeliin napakasti ja selkokielellä ja nyt sitä on luettu ahkerasti verkkosivullamme. Kaiken lisäksi artikkeli oli niin hyvä ja tasokas, että sen ansiosta pääsimme myös erääseen printtilehteen. Voin siis suositella lämpimästi kaikille yrityksille (paitsi ei kilpailijoilleni!). Jatkan yhteistyötä Astan kanssa, koska hänessä on kirjoittaja-ainesta.” 

Mika Baggström, myyntijohtaja, S1 Networks 

”Sain suosituksen ottamaan yhteyttä Astaan, kun halusin uudistaa yritykseni sivuston tekstit ja sitä myötä parantaa hakukonenäkyvyyttä. Palvelu oli heti alusta asiantuntevaa, selkeää ja nopeaa. Itselläni oli tarve jonka Asta ratkaisi ja toteutti erinomaisesti. Olen super tyytyväinen teksteihin ja sivuston kävijämäärät on noussut, minkä myötä myös yhteydenotot ovat lisääntyneet. Tulen suosittelemaan Astaa myös muille!”

Tony Halttunen, Haaveremontti Oy

“Astan artikkeli oli ainoa koko lehdessä, jonka luin ihan kunnolla alusta loppuun ja luin jopa uudestaan. Se oli superhyvä!”

Riitta L., Karjalaisen tilaaja

 

”Kaikki Astan kirjoitukset ovat hyviä, yksinkertaisesti todella hyviä.”

José G., kolumnisti Volcanes-lehdessä

”Asta on kirjoittanut puolestani meidän asiantuntijablogia, johon olen ollut tyytyväinen. Jo pelkästään blogin ansiosta näkyvyys ja myynti ovat parantuneet. Lisäksi Asta hoitaa yritykseni sähköpostimarkkinointia, joka on tuonut varsin hyviä tuloksia. Olen saanut jopa kiitosta sähköpostien sisällöstä. Se on ollut todella palkitsevaa, koska tavoitteenamme on ollut alusta lähtien auttaa yleisöäni. Suosittelen kaikille niille yrityksille, joilla ei ole aikaa tai osaamista tehdä itse ja jotka haluavat laadukasta sisältöä.”

Artikkeleitani on julkaistu mm. näissä medioissa:

Kirjoittaminen on todellinen taitoni
– muunnan sen sinun eduksesi.

Tiedät jo minusta jonkin verran, mutta varmaan mietit, miten voin auttaa sinua? Anna minun kertoa sinulle pari mielenkiintoista tarinaa lapsuudestani…

Kun olin pieni, kävin ovelta ovelle kauppaamassa maalaamiani kiviä. Mutta kukaan ei ostanut. Ei kukaan. Opin, että myymiseen tarvitset ensin jonkin tuotteen, joka ratkaisee ongelman ja josta ihmiset ovat valmiita maksamaan.

Pienenä minulla oli leikkimökki. Perustin sinne ikioman kirpparin. Mutta… Ainoa asiakkaani oli mummoni, joka sattumoisin piipahti meillä tuona kesäpäivänä. Tuolloin asuimme metsän keskellä maaseudulla ilman sosiaalista mediaa tai Internetiä. Opin kovan läksyn, miten vaikeaa myyminen on, jos kukaan ei tiedä, mitä teet.

Ja mitä tekemistä näillä opetuksilla on sinun kanssasi?

Paljonkin. Jos olet lukenut tänne asti, on erittäin todennäköistä, että sinulla on oma yritys ja haluat myydä enemmän.

  1. Jos sinulla on tuote tai palvelu, josta ihmiset ovat valmiita maksamaan…
  2. Jos olet valmis sijoittamaan markkinointiin…

Vain ja vain silloin copywriting voi auttaa sinua.

Copywriting ei ole taikaa! Mutta se parantaa todistetusti tuloksia. Koska se perustuu tutkimukseen. Se on metodi. Se on psykologiaa.

Ja tiedätkö mitä? Minä olen työskennellyt toimittajana. Ja toimittajan työ sisältää tutkimista. Siksi tiedän voivani auttaa sinua… Mutta saat sen selville ainoastaan, jos otat minuun yhteyttä ja keskustelemme. Itse asiassa, olen niin varma, että kanssani parannat tuloksiasi, jotta annan 100 % tyytyväisyystakuun. Ja koska haluan vain onnellisia asiakkaita.

Työskennelläänkö yhdessä?

Jonkin verran lisää minusta:

• Olen Ilomantsista, Pohjois-Karjalasta.

• Ollessani 11-vuotias, pyöräilin äitini kanssa Ilomantsista Joensuuhun ja takaisin, mutta ei sentään samana päivänä. Yhteensä 150 km, eikä ollut helppoa. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta… Me teimme sen!

• Opiskelin matkailualan liikkeenjohdon koulutusohjelmassa ja valmistuin restonomiksi.

• Olen asunut kolmessa maassa: Suomi, Ranska ja Espanja.

• Osaan kolmea kieltä: suomi, englanti ja espanja.

• Joitakin asioita, joista pidän: positiivinen asenne, itsensä kehittäminen, historia, kulttuuri, matkustelu, eläimet, luonto, liikunta – jota olen kokeillut lähes kaikkia lajeja, tai ainakin melkein…

• Olen piirtänyt omaa Mummot ja papat-sarjakuvaa, jota julkaistiin lehdissä Suomessa ja Espanjassa. Lehti, jossa sarjakuvaani julkaistiin muiden sarjakuvien kanssa, voitti vuoden 2015 Paras aragonialainen mustavalkosarjakuvalehti-palkinnon. Mummot ja papat on ilmestynyt seuraavissa lehdissä: Pogostan Sanomat, Ilta-Sanomat ja Estafermo (Así mirabas a tu novia).

• Olen mukana kaikkiaan neljässä Espanjassa julkaistussa kirjassa. Näistä kolme olen toteuttanut yhdessä kirjoittajatovereideni kanssa. Neljännessä  olen mukana kirjoituskilpailun kautta, jossa minitarinani valittiin satojen joukosta yhdeksi parhaimmista. Julkaisut: Libripedia III Microrrelatos (2020), Nubes de relatos 2 (2020), Historias con ruido de fondo (2018) , Cuentos para leer en la luna (2017).

• Olen elokuvien ja sarjojen suuri fani. Olen myös kirjoittanut arvosteluita. Aina, kun voin, yritän hiippailla mukaan yhteen jos toiseenkin elokuvaan tai sarjaan avustajaksi. 

• Olen työskennellyt eri paikoissa ja ollut monessa mukana: siivouksessa, hoivakodeissa, kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa, tapahtumissa, elokuvissa, sarjoissa, museoissa… Lyhyesti sanottuna: olen joka paikan höylä.

• Kirjoittaminen on intohimoni.